Холодні супи: борщ «білорусь»
У спеку холодні супи в меню набагато доречніше, ніж гарячі. Рецептів таких супів безліч. Потрібно лише підібрати той, який підходить саме вам і вашій родині. Білоруський рецепт підкуповує простотою.
Інгредієнти:
700-800 мл кефіру, 4 коренеплоду буряка, 2свежих огірка, 4яйца,зелень лукаи петрушки (для прикраси блюда), сіль і перець мелений – за смаком.
Приготування і борщів зелених:
1. і яйцаотваритьзаранее,остудити і очистити,відокремити білки від жовтків.
2. Зелень помити і обсушити, зелений лук, петрушку,кріп дрібно порубати, з’єднати з жовтками і злегка розтерти масу.
3. Огірки вимити і очистити від шкірки. Подрібнити На тертці білки, огірок і буряк і з’єднати їх з зеленню і жовтками.
4. Заправити яєчно-овочеву масу кефіром.
5. Довести до смаку сіллю і перцем,перемішати, накрити кришкою або плівкою і поставити в холодне місце.
Перед подачею можна прикрасити скибочкою яйця або огірка.
Ще по темі: